Digitaal24 jul '14 12:02

BNR Digitaal 23 juli | Gratis wifi, hackers willen uw auto en betalen met je vingers

Auteur: BNR Webredactie

Wat kunnen hackers met uw telefoon doen als u op een onbeveleigd wifi netwerk zit, betalen met je vingerafdruk en uw auto als doelwit van cybercrime. Dat allemaal in de komende Best of uitzending van BNR Eyeopeners. Presentatie: Herbert Blankesteijn

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Hackers hebben een drone gebouwd die zich kan voordoen als elk willekeurig wifi-netwerk en zo het internetverkeer van nietsvermoedende voorbijgangers kan afluisteren. Het verhaal werd eerder dit jaar uit de doeken gedaan tijdens een hackersconferentie in Singapore. Ralph Moonen van IT bedrijf ITSX legt uit.

Paypal
Er wordt al jaren over gesproken, en onlangs is het daadwerkelijk ingevoerd in Nederland: betalen met je vingerafdruk. Bij Paypal kan het, mits je de nieuwe Samsung Galaxy S5 gebruikt.

Wikipedia
Het is de grootste en bekendste encyclopedie ter wereld, maar toch maken steeds minder mensen er gebruik van: Wikipedia. Ook omdat een zoekopdracht via Google vaak al het juiste antwoord oplevert, daar is Wikipedia dan niet meer nodig. Wat is de toekomst van de kennissite, en hoe gaan ze het tij keren? Dat bespraken we met Sandra Rientjes, directeur van de Vereniging Wikimedia Nederland.

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen