Digitaal16 dec '12 17:48

Smartphones krijgen airbags

Auteur: Melvin Captein

Mooie apparaatjes die smartphones, maar wel erg gevoelig. Zelfs met hoesje kan één val een gebroken scherm tot gevolg hebben. Een ingebouwde airbag moet daar verandering in brengen.

Technologiebedrijf Amazon heeft deze week een patent toegewezen gekregen op deze innovatieve wijze van telefoonprotectie. Via de in de smartphones ingebouwde bewegingssensoren is het mogelijk aan te voelen wanneer het toestel een vallende beweging maakt. Wanneer dat gebeurt wordt een mini-airbag in stelling gebracht die een zachte landing garandeert.

Baan van de val
Amazon-oprichter Jeff Bezos diende zelf het patent in, meldt The Telegraph. Uit de omschrijving blijkt dat het om een geavanceerd stukje bescherming gaat: "Nog voordat de telefoon de oppervlakte raakt, wordt er al een inschatting van de klap gemaakt. Is die hard genoeg, dan wordt het systeem geactiveerd.”

Standaard aanwezige hulpmiddelen als camera, gyroscoop en snelheidsmeters zouden kunnen worden ingeschakeld om een gebroken scherm te voorkomen. Er wordt zelfs gesproken over kleine uitgangen die door lucht uit te persen de baan van de val kunnen veranderen.

Wanneer de mini-airbags op de markt verschijnen is de vraag, maar een vraag zal er zeker naar zijn. Het repareren van een telefoonscherm kost gemiddeld al gauw meer dan honderd euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen