Digitaal25 apr '16 18:27Aangepast op 28 apr '16 09:54

27 april | Over op Linux en de HvA op Snapchat

Auteur: Iwan Verrips

Is Windows 10 een goed argument om over te schakelen op Linux? En de Hogeschool van Amsterdam werft studenten met via Snapchat. Presentatie: Herbert Blankesteijn. Back up is IT-journalist Brenno de Winter.

Herbert Blankesteijn
Herbert Blankesteijn

Over op Linux
Upgrades en updates die worden opgedrongen, ongeremd opslaan van informatie over gebruikers, vertrouwde knoppen die zoekraken, veranderingen in voorwaarden... niet alle vernieuwingen in Windows 10 zijn ook automatisch verbeteringen. En daarom is de komst van Windows 10 misschien wel een goede reden om eens verder te kijken.... bijvoorbeeld naar Linux, al 20 jaar een belofte op de desktop.

De HvA op Snapchat
Het opvragen van studiegidsen is zo 1990. Hogescholen en universiteiten zetten anno nu ook digitale middelen in om toekomstige studenten te verleiden... zo ook de Hogeschool van Amsterdam die de afgelopen weken studenten liet
snapchatten.

Magic Leap
Windows, Linux, OS X... ze hebben allemaal iets gemeen: een scherm. Maar dat gaat met ontwikkelingen als Gear VR, Oculus Rift en de HTC Vive op termijn wellicht veranderen. Maar er is nóg zo'n speler op de markt, de Magic Leap. Mochten de verschillen tussen augumented, virtual en mixed reality je inmiddels duizelen... hier een uitleg van WIRED.

 

BNR Digitaal: iedere woensdag om 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen