Digitaal29 okt '12 21:05

Windows 8 overvleugelt voorganger in eerste dagen

Auteur: Thijs Baas

Microsofts besturingssysteem Windows 8 komt voortvarend uit de startblokken. Concrete aantallen noemde Microsoft-topman Steve Ballmer niet, maar de start is beter dan bij Windows 7.

Met 670 miljoen licenties in drie jaar tijd was Windows 7 tot nu toe de best verkochte Windows-versie. "We zagen in het weekend een ongelofelijke reactie over de hele wereld op Windows 8 en de Surface", meldde Ballmer.

Vandaag komt Microsoft ook op de proppen met de nieuwe Windows Phone 8, het nieuwe besturingssysteem voor smartphones. Het vrijdag gelanceerde Windows 8 is bestemd voor pc's, laptops en tablets. Bij die gelegenheid presenteerde het bedrijf ook de eigen Surface, de eigen tablet.

Microsoft heeft tot nu toe moeite om marktaandeel te verwerven op de smartphonemarkt, waar Google en Apple de lakens uitdelen. Software van Microsoft draait volgens onderzoeksbureau IDC op slechts 3,5 procent van de smartphones wereldwijd, terwijl 68 procent op software van Google draait en 17 procent op die van Apple.

De Windows-telefoons van telefoonmakers Nokia, Samsung en HTC komen vanaf dit weekeinde als eerste op de Europese markt uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen