Digitaal2 jan '13 07:45

Top 4: gadgets van 2013

Auteur: Fleur de Bruijn

Welke gadgets en technologische hoogstandjes kunnen we verwachten in dit nieuwe jaar? Herbert Blankensteijn van BNR’s Internet

In 2012 stonden we in de rij voor de nieuwe iPhone en hadden we dankzij Microsoft geen muis meer nodig. In de eerste week van het nieuwe jaar blikken we natuurlijk vooruit: over welke technologische ontwikkelingen praten we in 2013.

1. Tablets worden heel goedkoop

De prijs voor tablets gaat drastisch omlaag. Naast Apple en Microsoft zullen steeds meer aanbieders zich op de markt storten, weet Blankensteijn. Zij zullen een nieuwe doelgroep aanboren, een die wel een tablet wil, maar daar geen honderden euro’s voor wil betalen. Apple en Microsoft kunnen in 2013 hun borst nat maken: de concurrentie heeft messen geslepen.

2. Android-camera's

De komst van de smartphone leek het einde van de digitale camera. Met de iPhone kun je tegenwoordig goede foto’s maken. Toch zijn er volgens Blankensteijn genoeg liefhebbers die een betere camera willen gebruiken en die worden op hun wenken bediend met de nieuwe Android-camera's. Deze camera’s combineren een haarscherpe fotokwaliteit van een professionele camera met het gebruiksgemak van een smartphone. De camera’s worden uitgerust met wifi en apps, zodat je Facebookupdates automatisch vanuit je digitale camera kunt uploaden.

3. Apple TV

Of de TV er dit jaar werkelijk gaat komen, daar doet Blankensteijn geen uitspraken over. Er zal dit jaar wel veel gesproken en gespeculeerd worden over de TV van Apple: het eerste nieuwe Apple-product zonder de handtekening van Steve Jobs, zal dat een succes worden?

4. Eenpersoonsbed

Groot, groter, grootst: op de eerste beurs voor consumentenelektronica volgende week in Las Vegas wordt een televisie geshowd ter grootte van een eenpersoonsbed. De televisie heeft een diagonaal van 2,5 meter. De resolutie van deze mega-tv is vier keer hoger dan van de huidige HD-televisies. Dat is volgens Blankensteijn overigens een beetje onzin: er worden nog geen televisie-uitzendingen gemaakt met die resolutie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen