Digitaal6 apr '12 14:08Aangepast op 6 apr '12 14:27

Telefoonstoring kan openbare orde bedreigen

Auteur: Pieter van den Akker

Een grote telefoonstoring zoals die bij Vodafone kan gevaarlijk zijn voor de openbare veiligheid. Dat zegt burgemeester van Maastricht Onno Hoes op BNR.

Hoes wil met het genootschap van burgemeesters bekijken of er speciaal beleid moet worden gemaakt, dat in werking treedt op het moment van een grote storing.

Hoes zei in BNR Zakendoen Met: "De eerste zorg gaat over het gebied van openbare orde en veiligheid. Daarvoor hebben we in Maastricht gelukkig speciale abonnementen afgesloten om te zorgen dat ik altijd bereikbaar ben. Plus nog de veiligheidskern om ons heen. Daar hoeven mensen zich geen zorgen over te maken. Maar je ziet wel dat een land gewoon plat komt te liggen door zo'n kleine brand."

Afhankelijk
Volgens Hoes is duidelijk gebleken dat we afhankelijk geworden van de moderne technologie. "Je ziet dat met de hele digitalisering alles met alles samenhangt." Hij zei doelend op een storing als die bij Vodafone: "Het geeft wel even een gevoel van rust, een gevoel van reflectie, maar het toont wel je afhankelijkheid."

Veiligheid
Hoes zei ervan uit te gaan dat ook in andere gemeenten is geregeld dat de burgemeester altijd bereikbaar is. "Maar het (de Vodafonestoring, red.) is voor mij nu wel reden om via het Genootschap van Burgemeesters en de Veiligheidsregio hier aandacht voor te gaan vragen. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat de veiligheid in het geding komt als er brand is in een transformatorhuisje."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen