Digitaal24 dec '12 22:50Aangepast op 27 dec '12 01:44

Beatrix kennelijk te goed van vertrouwen

Auteur: Thijs Baas

De kersttoespraak van koningin Beatrix is al te zien op internet, meldde internetmarketeer Anne Jan Roeleveld op Twitter.

Roeleveld achterhaalde de toespraak door te spelen met de datum op een server van de overheid. Thema van de kerstboodschap van Beatrix is vertrouwen. "In het licht van geloof, hoop en liefde worden mensen tot elkaar gebracht en vinden ze nieuwe bezieling", is één van de uitspraken van de koningin, die de Nederlandse bevolking nogmaals bedankt voor het medeleven dat de familie dit jaar heeft mogen ontvangen.

Ook spreekt Beatrix vol vertrouwen over de toekomst van Europa. Ze wijst op de welvaart die de EU heeft voortgebracht. "Toch is er meer dan geld alleen. Bovenal biedt Europa ons vrede. Kerstmis is een feest van mensen met een goede wil", zegt Beatrix, die tevens oproept tot verbintenis.

Recente video
Roeleveld ontdekte de toespraak op de website van het Koninklijk Huis, waar hij de meest recente video bekeek. Hij paste de datum en het volgnummer aan en slaagde erin de video te downloaden. De woorden over vertrouwen deden hem beseffen dat hij de nieuwe kerstrede op het spoor was. Eerder meldde de Rijksvoorlichtingsdienst al dat de kersttoespraak zou zijn opgetrokken rond dit thema.

De kersttoespraak is morgen om 13:00 uur te zien bij de publieke omroep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen