Digitaal31 aug '11 15:33

Apple en Financial Times knokken om Apps

Auteur: Harmen Simon Teunis

Voor Apple zijn het drukke dagen. Het bedrijf zit in Europa en de VS middenin een juridische strijd met Samsung. De Amerikaanse technoligiegigant heeft nu ook een conflict met de Britse krant Financial Times. De krant heeft zijn aplicaties uit Apple's App Store gehaald, omdat het een gevecht over de controle van klantgegevens had verloren.

Apple wil sinds kort dat abonnementen voor apps die door hen worden ondersteund, via de eigen onlinewinkel aan de man worden verhandeld. Daarmee krijgt Apple waardevolle klantgegevens in bezit. Ook ontvangt de onderneming een belangrijk deel van de omzet uit de verkoop van apps.

Uitgever

Uitgever Pearson, eigenaar van Financial Times, en Apple onderhandelden al maanden over de kwestie, maar kwamen niet tot een compromis.

NRC

Het is niet voor het eerst dat Apple kwaad bloed zet bij uitgevers. Het bedrijf weigerde afgelopen januari een update van een NRC-applicatie voor de iPad, omdat NRC Handelsblad en nrc.next combinatie-abonnementen aanbieden waaraan de uitvinder van de iPad niets verdiende.

Abonnementen

Apple lanceerde eerder dit jaar een eigen abonnementenservice voor digitale kranten, tijdschriften, muziek en video, maar heeft hiervoor tot dusver weinig steun gekregen van de grote uitgevers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen