Digitaal4 okt '12 17:56

Software-reus ontwaakt

Auteur: Marjan van den Berg

Met Windows 8 staat Microsoft naar eigen zeggen voor de belangrijkste productlancering sinds Windows 95. 26 oktober is het eindelijk zover. Donderdag werd het personeel gemobiliseerd voor de grote stap naar het nieuwe besturingssysteem.

Theo Rinsema, directeur van Microsoft Nederland: "Wat belangrijk is aan Windows 8, is dat het een heel nieuwe user interface is, die heel erg op de mens gericht is en die daardoor mensen de mogelijkheid geeft om aandacht te geven aan de dingen die voor hun belangrijk zijn in hun werk of privéleven, en minder aan de technologie zelf. Die tijd is voorbij." Rinsema heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het nieuwe product geen flop wordt. "Wat je merkt, is dat mensen die het gebruiken, heel erg op prijs stellen wat het voor hun betekent."

Marktaandeel
Hij erkent dat Microsoft de afgelopen jaren zware concurrentie heeft ondervonden van bedrijven als Apple en Google. "Als je naar Microsoft kijkt de afgelopen jaren, denk ik dat wij verschoven zijn van een situatie waarin wij goede concurrenten hadden naar een situatie waarin wij héél goede concurrenten hadden. Er zijn bedrijven die heel snel marktaandeel hebben weten te veroveren in bepaalde gebieden. Dat is nou exact de reden waarom wij hier vandaag bijelkaar zijn, omdat wij nu een user interface naar de markt gaan brengen met Windows 8 die daar weer overheen stapt", aldus Rinsema.

Marcel Timmer, verantwoordelijk voor de apps binnen Microsoft Nederland: "Er zijn heel veel mensen enthousiast bezig: bedrijven en individuen, startups, studenten, om apps te gaan bouwen voor het Windows-platform." Er zijn volgens Timmer inmiddels al een paar duizend apps aanwezig in de store en elke dag komen er meer bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen