Digitaal15 jun '12 14:31

Dislike de dislike-button

Auteur: Anne-Greet Haars

De bekende like button van Facebook kreeg er afgelopen dagen een concurrent bij: een applicatie waarmee je de dislike button kan installeren op je account. Maar deze app is niet echt een succes…

De afgelopen dagen hebben veel Facebook gebruikers een uitnodiging gekregen om een applicatie te installeren, met als naam: 'Enable Dislike Button'.

Het idee is dat als je het installeert er een knopje bij zou moeten komen waarmee je op een facebook-post kan reageren met ‘Vind ik niet leuk’. En dat is iets waar gebruikers al langer om vragen, maar wat Facebook niet wil installeren.

Slecht initiatief
Het klinkt als een leuk initiatief, maar de app doet niet wat je verwacht. Ten eerste omdat automatisch naar al jouw vrienden dezelfde uitnodiging wordt gestuurd op het moment dat jij er op klikt. Ten tweede waarschuwt de Nederlandse consumentenbond nu dat de applicatie vraagt om persoonlijke gegevens en dat het niet duidelijk is wat er met deze gegevens wordt gedaan.

Offline gehaald
Facebook heeft de app offline gehaald en hebben een onderzoek ingesteld. Tevens hebben ze hun excuses aangeboden.

Als je de applicatie al hebt geïnstalleerd, kan je deze vrij gemakkelijk verwijderen. Ga dan naar je accountinstellingen, vervolgens naar Apps en daar kan je al jouw geïnstalleerde apps weer verwijderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen