Digitaal26 nov '12 16:36

Microsoft wil eigen winkels in Europa

Auteur: Anne-Greet Haars

Na het succes van de Apple-stores overweegt ook concurrent Microsoft om eigen winkels te openen in Europa. Dat schrijft de Financial Times.

Volgens de Britse krant heeft de Windows-gigant al gesproken met eigenaars van panden in Groot-Brittannië. Retaildeskundige Will Reijnders vindt het een slimme zet van Microsoft. "Het verbaast me eigenlijk dat ze het niet eerder hebben besloten."

Geen kopie
Reijnders kan zich niet voorstellen dat het een kopie van de Apple-store gaat worden. "Ze zullen hun eigenlijk look-and-feel aan de winkel geven met een echte etalage voor Microsoft waarmee ze zich op een hele duidelijke manier kunnen positioneren voor hun doelgroep en markt."

"Ze moeten aansluiten bij wat de markt van Microsoft verwacht", vervolgt Reijnders. "Microsoft is de marktleider: het is één van de grootste producenten van software. Ze hebben een enorm brede klantenkring en voor die klanten zullen ze de winkels openen."

Open vs. gesloten systeem
"Apple heeft in het verleden altijd gezorgd voor een goede combinatie tussen hardware en software. Ook hadden ze een gesloten systeem: als je gebruikt wil maken van de Apple-software kan je dat alleen maar doen door middel van Apple-hardware", legt Reijnders uit.

"Bij Microsoft ligt dat anders. Ze hebben een open systeem, waar meerdere producenten apparatuur voor maken. Als Microsoft echt succesvol wil zijn moeten ze hun eigen standaard neerzetten in het hardware-segment."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen