Digitaal18 okt '12 14:15Aangepast op 18 okt '12 14:32

Apple verliest beroepszaak van Samsung

Auteur: Harmen Simon Teunis

Apple verliest ook in hoger beroep een patentzaak in Groot-Brittanië tegen zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. De rechter bevestigt een eerder vonnis waarin werd bepaald dat Samsung's Galaxy Tab geen kopie van de iPad is.

De uitspraak betekent dat Apple alsnog door het stof moet. Eerder werd namelijk al bepaald dat het Amerikaanse bedrijf op zijn eigen website en middels advertenties in een aantal kranten kenbaar moet maken dat Samsung zijn ontwerp niet heeft nagebootst. Ook die bepaling heeft de rechter in hoger beroep gehandhaafd.

De rechtszaak is er een in een lange reeks. De twee belangrijkste spelers op de markt voor smartphones en tablets bestoken elkaar wereldwijd met de regelmaat van de klok met beschuldigingen van namaak en schending van patenten.

De argumentatie van de rechter bij het oorspronkelijke vonnis was overigens opmerkelijk. Hij stelde in juli dat de tablets van Samsung niet te veel op die van Apple lijken, omdat ze simpelweg "niet zo cool'' zijn.

Samsung verwelkomde de uitspraak. "Wij geloven nog altijd dat Apple niet de eerste was die een rechthoekige tablet met afgeronde hoeken ontwierp'', stelde het bedrijf in een verklaring. Apple, dat nog naar het Britse Hooggerechtshof zou kunnen stappen, gaf geen commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen