Digitaal8 mrt '12 12:03

Nieuwe iPad kan wel méér, maar (nog) niet sneller

Auteur: Thijs Baas

Het nieuws over de nieuwe iPad dat Apple-CEO Tim Cook woensdag in San Francisco naar buiten bracht is inmiddels wat bezonken. Voor zover de introductie al écht verbazing wekte.

Jan David Hanrath van de website one-more-thing.nl is zeer te spreken over de iPad 3. "Mijn voorspelling van vorige week is helemaal uitgekomen: een vier keer beter scherm, een aangepaste processor en een betere camera, waar je nu een beetje fatsoenlijk foto's mee kan maken."

Uiterlijk
Het ongewijzigde uiterlijk van de iPad - hij is alleen 0,8 millimeter dikker en dus iéts zwaarder dan zijn voorganger - is voor Hanrath geen teleurstelling. Maar is er dan écht niks aan te merken op de nieuwe loot aan de Apple-boom? Ach ja, de mogelijkheid van de nieuwe iPad om ook gebruik te maken van het 4G LTE-netwerk. Want dat werkt in Nederland nog niet.

"Dat is hartstikke leuk, alleen in Nederland is er nog geen enkele provider die iets met 4G LTE doet", zegt Hanrath. Het wachten is dus op de providers om iets te merken van nóg sneller mobiel internet.

Overeenkomsten
De nieuwe iPad kan net als de iPad 2 ongeveer 10 uur gebruikt worden. De prijs van het apparaat blijft onveranderd. De beginprijs is 499 dollar voor een 16GB-versie. Voor een 4G-apparaat moeten klanten ten minste 629 dollar neertellen. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen