Digitaal26 jun '13 14:23Aangepast op 26 jun '13 16:03

Uitzending 26 juni | Slimme horloges en voetballende robots

Auteur: Martje Schoemaker

Hou de vinger aan de pols met de nieuwe Sony Smartwatch. En, gaat Nederland eindelijk wereldkampioen worden, met robot voetbal

Op de Asia Mobile Expo is de nieuwe Sony Smartwatch gepresenteerd. Met dit vernieuwende digitale horloge heb je al je smartphone functionaliteiten om je pols. Wat dit horloge zo verrassend maakt komt de director van Sony Mobile Benelux, Michiel Okma vertellen.

In Eindhoven loopt de spanning hoog op. Daar is de RoboCup van start gegaan. De beste robot voetbalteams hebben zich daar verzameld om op het veld uit te vechten wie het beste team aan voetballende robots heeft. Blijft Nederland de titel behouden? Captain Robin Soetens van het voetbalteam van de TU Eindhoven komt de laatste stand doorgeven. Kijk vooral ook live mee naar alles op en rond de RoboCup!

To infinity and beyond! Ultimaker doet het. Hun open source 3D printtechnology gaat de ruimte in. Siert Wijnia, co-founder van Ultimaker vertelt over het bijzondere project waar ze bij betrokken zijn van de NASA, om het ISS te voorzien van 3D-printers.

Mijn back-up is Jeroen Horlings van Examedia.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen