Digitaal21 jan '12 10:27

Anonymous valt website Sarkozy aan

Auteur: Pieter van den Akker

De website van de Franse president Nicolas Sarkozy is succesvol aangevallen door hackerscollectief Anonymous. De cyberactivisten wisten vrijdag de code van de homepage te kraken en er hun motto achter te laten.

Na enkele uren was de site hersteld. De aanval van Anonymous lijkt een reactie te zijn op uitspraken van de Franse minister van Cultuur, Frédéric Mitterand. Die steunde de Amerikaanse aanpak van de grote downloadsite Megaupload.com. "Het is misdadig, het is diefstal'', zei Mitterand vrijdag over het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde bestanden.

Megaupload.com
De Amerikaanse autoriteiten haalden Megaupload.com donderdag uit de lucht. Het hoofdkwartier in Nieuw-Zeeland werd ontmanteld. Zeker zeven mensen zijn aangeklaagd, onder wie een 29-jarige Nederlander. Hij en drie anderen worden mogelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar worden ze beschuldigd van onder meer witwassen, waar tot 20 jaar celstraf op staat.

Na de actie tegen Megaupload.com vielen hackers de websites van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de recherche FBI aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen