Digitaal7 mrt '12 19:23Aangepast op 7 mrt '12 21:17

Apple lanceert nieuwe iPad [Slideshow]

Auteur: Harmen Simon Teunis

Apple-CEO Tim Cook heeft woensdag tijdens een media-evenement in San Francisco een nieuwe versie van de iPad onthuld.

De nieuwe iPad wordt geleverd met een A5X-processor die de nieuwe iPad aanzienlijk sneller maakt dan zijn voorgangers. De resolutie van het scherm van de nieuwe iPad wordt, zoals verwacht, 2084 bij 1536 pixels: twee keer zo hoog als die van die iPad 1 en 2.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe iPad 4G LTE, waarmee het mogelijk is om sneller mobiel te internetten dan via het nu gangbare 3G-netwerk. Ook de camera krijgt een facelift. De nieuwe iPad wordt namelijk geleverd met een 5 megapixels camera.

De nieuwe iPad kan net als de iPad 2 ongeveer 10 uur gebruikt worden.

De prijs van het apparaat blijft onveranderd. De beginprijs is 499 dollar voor een 16GB-versie. Voor een 4G-apparaat moeten klanten ten minste 629 dollar neertellen.

Post-pc
Zoals op vrijwel alle Apple-presentaties begon het evenement met een samenvatting over hoe het gaat met Apple en de verkoop van al haar producten.

Cook sprak over de post-pc revolutie en vertelde over de huidige rol van Apple in de digitale wereld. Want volgens Cook heeft de pc daar niet langer een centrale plek. 

"Het gebeurt om ons heen en het gaat met een verbazingwekkende snelheid. Apparaten moeten draagbaarder en persoonlijker zijn dan de pc ooit is geweest. En Apple heeft al drie apparaten die dat zijn", zei Cook.

Nieuwe Apple TV
Cook onthulde ook de derde generatie Apple TV. Zoals verwacht ondersteunt het apparaat 1080p, waardoor het Full HD beelden af kan spelen. Daarnaast wordt de interface van de software op een aantal punten aangepast. Ook foto's kunnen vanaf nu dus full HD op je tv worden getoond. 

Er werd gespeculeerd dat Apple TV ook apps zou krijgen. Dat is met de nieuwe Apple TV niet het geval. Apple TV is, in ieder geval in de Verenigde Staten, vanaf 16 maart beschikbaar.

Verkoopcijfers
Sinds de introductie van de eerste iPad wist Apple er ruim 55 miljoen te verkopen. Het doopte zelfs zowel de jaren 2010 en 2011 om tot het jaar van de iPad. In het fiscale jaar 2011 verkocht het elektronicaconcern 32 miljoen iPads en in totaal ruim 315 miljoen iOS-apparaten. In het eerste kwart van 2012 werden er 15,43 miljoen iPads verkocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen