Digitaal13 aug '12 06:23Aangepast op 13 aug '12 08:21

ING: Aantal mogelijk besmette klanten beperkt

Auteur: Marjan van den Berg

ING is begonnen aan een onderzoek naar het Dorifel-computervirus. Gegevens van klanten kunnen inderdaad in verkeerde handen zijn geraakt, zegt de bank, maar het is nog niet duidelijk welke.

"Het Dorifel-virus heeft niet de systemen van de ING zelf getroffen'', zegt de bank op haar website. Het is volgens de ING wel mogelijk dat de computers van klanten besmet zijn geraakt, waardoor de gegevens van deze klanten "in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen''.

Volgens de bank is nog niet duidelijk "om welke gegevens het precies gaat en of hier daadwerkelijk misbruik van is gemaakt''. De ING zegt dat het aantal mogelijk besmette klanten "beperkt'' is.

Het bedrijf Digital Investigations had zondag gemeld dat hackers er met het computervirus Dorifel in geslaagd waren de bankgegevens van 549 Nederlanders te stelen. In 469 gevallen zou het daarbij gaan om klanten van de ING.

Spamaanvallen
Volgens Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.net, is het geen toeval dat juist de ING en haar klanten de klos zijn. "Het kan te maken hebben met de omvang van de bank", vertelde hij maandag in BNR Annette van Soest. "Het is gewoon een heel grote bank. Het ook te maken hebben met het feit dat deze bank al veel langer wordt geteisterd door spamaanvallen in een poging dit soort gegevens te ontfutselen van mensen. En het feit dat ze de TAN-codes - dus de papieren of de smsversie- nog gebruiken, helpt volgens experts ook niet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen