Digitaal22 feb '12 15:42

5 tips om beter voor de dag te komen tijdens een video chat

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Hoe kom je beter voor de dag tijdens een zakelijke video chat? Herbert Blankesteijn besprak ze kort in BNR Digitaal naar aanleiding van een bericht op de website Venturebeat.

Kort samengevat:

1. Zorg voor goed licht
Zorg ervoor dat je gezicht duidelijk zichtbaar is. Chat bijvoorbeeld niet met een raam op de achtergrond zodat de rest van het beeld heel donker is.

2. Zorg voor goed geluid
Goed beeld tijdens een videochat is leuk, maar het geluid is het aller belangrijkst. Zorg er daarom voor dat je niet in een druk café zit en ander achtergrond geluid tot het minimum beperkt. Gebruik tevens een externe microfoon als je tijdens de chat wilt typen zodat het geluid niet storend is voor de andere chatters.

3. Draag functionele kleding
Kleed jezelf alsof je naar je werk gaat. Een vrolijke streepjestrui vervormd het beeld op je computer én leidt af.

4. Glimlach
Glimlachen maakt een gesprek persoonlijk. Bedenk dat mensen je constant zien, ook als je niet aan het woord bent. Gapen, rollen met je ogen of even weglopen blijft dus niet onopgemerkt.

5. Regel een niet-hinderlijke omgeving
Aangezien je via WiFi of G3 overal kunt videochatten, kan de verleiding groot zijn om dat vanuit een café te doen. Let er wel op dat de omgeving niet enorm storend is. Anders komt je boodschap nooit duidelijk over.

Gerelateerde artikelen