Digitaal6 okt '11 05:47

Rouw om verlies Steve Jobs

Auteur: BNR Webredactie

Wereldwijd wordt stilgestaan bij de dood van Steve Jobs. Hij overleed woensdag, 56 jaar oud.

De Amerikaanse president Barack Obama noemt Steve Jobs "een van Amerika's grootste innovators."

"Hij veranderde ons leven, zette een hele industrie op zijn kop en zorgde ervoor dat iedereen de wereld op een andere manier bekijkt'', aldus een verklaring van Obama. Ook zei de president het toepasselijk te vinden dat veel mensen het nieuws van het overlijden van Jobs te horen kregen via een apparaat van Apple.

Tim Cook

De nieuwe uitvoerend topman van Apple, Tim Cook, rouwt om "een inspirerende mentor'': "Apple heeft een visionair en creatief genie verloren. De wereld verliest een buitengewoon mens. Steve laat een bedrijf achter dat alleen hij kon bouwen, en zijn geest zal voor altijd de fundering vormen van Apple.''

Cook meldde dat het bedrijf spoedig een "viering van het buitengewone leven van Jobs zal plannen'' voor de medewerkers.

Mark Zuckerberg

Ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg reageerde, via Facebook, op het overlijden van Jobs: "Steve, bedankt dat je een mentor en een vriend hebt willen zijn. Bedankt dat je liet zien dat wat je bouwt de wereld kan veranderen. Ik zal je missen.''

Bill Gates

Bill Gates, de oprichter van concurrent Microsoft en goede vriend van Jobs, gebruikte een uitdrukking die Jobs zelf graag gebruikte: "Voor hen die met hem mochten werken was dat een 'achterlijk grote' eer. Ik zal Steve heel erg missen. De impact van zijn bestaan zal over vele generaties nog voelbaar zijn."

iSad

Van New York tot Australië gaan fans naar de winkels en websites om er berichten achter te laten als eerbetoon. Enkelen zeggen "iSad'' te zijn. Ook allerlei IT-bedrijven houden een eerbetoon. Zoekbedrijf Google heeft op haar site een link geplaatst naar de Apple-site over het overlijden van Jobs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen