Digitaal28 feb '12 13:43Aangepast op 29 feb '12 13:23

De laatste smartphone trends

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Barcelona is deze week de mobiele hoofdstad van de wereld; van 27 februari tot 1 maart wordt in de Spaanse stad het Mobile World Congress gehouden.

BNR Digitaal bespreekt aanstaande woensdag de nieuwste trends voor 2012.

Zo worden er opvallend veel nieuwe initatieven en telefoons gepresenteerd met sneller en beter mobiel internet. "Ik durf me zelfs af te vragen of we niet massaal aan banbreedte-obesitas lijden", stelt onze gast Robert Heerekop van Kop&Go.

Google
Apple is niet aanwezig op het congress, die houden over een aantal weken hun eigen feestje, waardoor concurrent Google dominant aanwezig is op de beurs met onder andere een nieuwe Google Maps waarop winkelcentra te zien zijn. Nooit meer zoeken naar je favoriete winkel met overhemden.

Gadgets
Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe en interessante gadgets te zien, die we je zeker niet willen onthouden. Zo presenteerde het Japanse jig.jp een bril waarmee stereo videobeelden door ‘de echte wereld’ heen worden geprojecteerd. Bezoekers zagen tot hun grote verbazing draken en haaien die om hun heen zwemmen. Voor die bril betalen we voortaan trouwens niet meer met onze portemonnee, maar met onze telefoon. Onder andere VISA presenteerde mogelijkheden om voortaan onze digitale pinpas te trekken.

Robert Heerekop is woensdag net terug van het Mobile World Congress en schuift bij ons aan vanaf 14:30 uur.

Privacy
Verder bespreken we natuurlijk het privacybeleid van Google dat op 1 maart in gaat. Security.nl presenteert woensdag in BNR Digitaal de uitkomst van een rondvraag die de site onder verschillende privacyzoekmachines gedaan. Wat gaat er voor ons veranderen en moeten we bang zijn?

Meer weten? Luister naar BNR Digitaal om 14:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen