Digitaal25 okt '11 07:36

Hackers breken in bij Japans parlement

Auteur: BNR Webredactie

Hackers hebben geprobeerd in te breken in computers van Japanse parlementsleden. Ze hebben mogelijk een maand lang e-mails van de politici kunnen lezen.

Volgens de Japanse krant Asahi Shimbun lijken de hackers lijken op zoek te zijn geweest naar informatie over het buitenlandse en defensiebeleid van Japan. Het is niet bekend wie achter de cyberaanval zit, maar een van de gehackte computers zou contact hebben gelegd met servers in China.

Gevechtsvliegtuigen
Op maandag meldden Japanse media al een cyberaanval op het defensiebedrijf Mitsubishi Heavy Industries. Hackers zouden onder meer informatie hebben achterhaald over door Japan gekochte gevechtsvliegtuigen en helikopters.

Doelwit
Begin dit jaar kwam een cyberaanval op de Australische overheid naar buiten. Hackers zouden hebben ingebroken in de computers van onder anderen de Australische premier Julia Gillard en zeker tien ministers, onder wie de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie. Ook het Franse ministerie van Financiën zou doelwit van een cyberaanval zijn geweest.

In beide gevallen werd met de beschuldigende vinger naar China gewezen.

Gerelateerde artikelen