Digitaal15 feb '12 13:05

Website tegen herrieschoppers in horeca

Auteur: Edme Koorstra

De horeca in Haarlem en Zandvoort heeft een nieuw middel om overlast te verminderen. Ze hebben een website gemaakt om gegevens van notoire herrieschoppers met elkaar te delen.

Op de website kunnen ondernemers bekijken of klanten eerder een verbod of waarschuwing hebben gekregen voor een ander café of restaurant in de regio. De site is bedoeld om de overlast in de horeca te verminderen, zegt een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) .

Afgesloten
De persoonsgegevens van raddraaiers staan op een afgesloten deel van de site, die horecaondernemers alleen met een code kunnen bezoeken. Koninklijke Horeca heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de gemeenten Haarlem en Zandvoort en met de politie.

Eigen pagina
Het gaat om één website waarop beide plaatsen een eigen pagina hebben. Volgens de woordvoerder van KHN bestaat er ook elders in Nederland belangstelling voor zo'n samenwerking.

In Haarlem hebben tot nu toe 20 horecaondernemers zich aangemeld. Er staan op de site ongeveer tien namen van overlastveroorzakers. In Zandvoort doen zeventien ondernemers mee. In de badplaats gaat het om vijftien tot twintig herrieschoppers.

'Privacy niet in het geding'
Volgens de woordvoerder zijn er geen problemen met de privacywetgeving, omdat de persoonsgevens uitsluitend te bekijken zijn via een afgesloten deel van de website.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen