Digitaal7 mrt '12 13:54

Hoe beveilig je je laptop offline?

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Studiepunten voor het stelen van een laptop. Geen veelvoorkomende schoolopdracht, maar studenten van de Universiteit Twente namen hem uiterst serieus...

Zestig pogingen later hadden ze alle dertig laptops gestolen, terwijl de eigenaren de uitdrukkelijke opdracht hadden gekregen om de laptop goed te bewaken.

De resultaten geven een beeld van de kwaliteit van de beveiliging op de universiteit, maar ook in het bedrijfsleven. Hoe kunnen bedrijven hun laptops offline beveiligen?

Pinterest
Verder hoor je in BNR Digitaal over een social media netwerk dat alleen bestaat uit plaatjes: Pinterest. Via de website kan je bijvoorbeeld je mooiste quotes te delen, producten aanprijzen of inspiratie vinden voor mooie pakken. Het netwerk bestaat inmiddels alweer 2 jaar, maar lijkt nu ook steeds populairder te worden in Nederland.

Nelleke Poorthuis van Misterharder en Mathys van Abbe van Mobypicture praten met Herbert Blankestijn over het voordeel voor bedrijven. Hoe kan je jezelf als online ondernemer beter in de picture spelen via Pinterest?

CeBit
En natuurlijk kunnen we niet voorbij gaan aan een van de grootste technologiebeurzen van Europa. Afgelopen weken hoorde je in BNR Digitaal al over twee grote technologie beurzen: de consumenten elektronicabeurs CES in Las Vegas en het Mobile World Congress in Barcelona. Wie wil weten wat voor apparatuur we komende jaren gebruiken, moet daarheen. Maar wie wil weten wat er precies allemaal ín die elektronica zit, moet deze week naar de CeBit in Duitsland. We praten in BNR Digitaal over nieuwe moederborden en klantenwerving.

BNR Digitaal: elke woensdag om 14:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen