Digitaal21 jun '11 17:47

PvdA-fractie is draad kwijt bij stemming Telecomwet

Auteur: Thijs Baas

De stemming over de nieuwe Telecomwet is met een dag uitgesteld. D66 verzocht om het uitstel omdat de PvdA een foutieve stem had uitgebracht op een onderdeel uit de wet die effect heeft op de netneutraliteit.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven had behoefte aan fractieberaad na de dwaling van de PvdA en andere partijen konden zich darin vinden. Daarop werd de stemming uitgesteld naar woensdag. De PvdA had zich per abuis aangesloten bij een voorstel van de SGP en het CDA om internetproviders in voorkomende gevallen de mogelijkheid te geven bepaalde internetdiensten te blokkeren. Daarbij zou het gaan om 'ideële motieven', met betrekking tot onder meer porno, geweld en drugs.
 

Absolute neutraliteit
Eigenlijk had de PvdA tegen dat voorstel willen stemmen, omdat de partij voorstander is van absolute neutraliteit. Verhoeven had de bepaling in de Telecomwet willen opnemen om de netneutraliteit te waarborgen, maar door het voorstel van de SGP vreest hij nu een maas in de wet. Samen met de PvdA wil D66 gaan kijken naar de mogelijkheden van aanvullende wetgeving, waardoor de netneutraliteit alsnog gewaarborgd wordt en woensdag kan worden ingestemd met de Telecomwet.
 

Klik rechts voor het gesprek met Joost Schellevis van Tweakers.net over de gevolgen van de PvdA-dwaling. 

Gerelateerde artikelen