Digitaal10 mrt '11 18:10

Gevaarlijke apps

Auteur: Edme Koorstra

De app-markt is booming, en dat leidt tot risico's voor de gebruiker. Zo heeft Google onlangs meer dan 50 kwaadaardige apps uit de Market verwijderd. Wat kun je zelf doen om je smartphone te beschermen?

De app-markt is booming, en dat leidt tot risico's voor de gebruiker. Zo heeft internetgigant Google onlangs meer dan vijftig kwaadaardige apps uit de Market verwijderd.
Mobiele virussen
Is het tijdperk van de mobiele virussen nu aangebroken, hebben we nu ook antivirussoftware nodig voor het mobieltje, en heeft Apple toch gelijk gehad met zijn strenge controle op App Store? Daarover praat BNR Digitaal met Joran Polak, hoofdredacteur van Security.nl en Bob Hilgersom, directeur van Pointgroup, bedrijf in informatiebeveiliging en mobility.
Startup: Contender
We gaan in BNR Digitaal regelmatig leuke Nederlandse startup voor het voetlicht halen.
Hier is de eerste, Contender, een bedrijf dat elke site kan voorzien van nieuws uit het juiste vakgebied - wat volgens oprichter Christian Schneemann die site relevanter maakt voor Google.
Disclosure: Schneemann is een ex-collega van de FD mediagroep, maar voordat u denkt 'ouwe jongens krentenbrood': Contender is uit vier kandidaten geselecteerd door Digitaal-redacteur Kim Loohuis, die Christian niet kende.
 

Gerelateerde artikelen