Digitaal26 mei '11 15:01

Facebook en Spotify werken aan muziekdienst

Auteur: Kim Loohuis

Facebook en Spotify breiden hun samenwerken uit om gebruikers van de sociale netwerksite de mogelijkheid te bieden de muziekdienst te raadplegen via hun profiel. Momenteel is er al een integratie, maar deze wordt behoorlijk uitgebreid.

Volgens betrokkenen kan de functionaliteit al over twee weken worden gelanceerd in landen waar Spotify actief is. Dat is ook in Nederland. In de Verenigde Staten staat vooralsnog geen koppeling tussen de twee diensten op stapel.

Gebruikers van Facebook krijgen straks in het linkermenu een Spotify-icoontje te zien. Als daarop wordt geklikt, wordt de muziekdienst op de achtergrond geopend en kan muziek worden afgespeeld via Facebook. Leden zouden zo onder meer samen met hun vrienden naar muziek kunnen luisteren. Hoe de nieuwe dienst gaat heten, is nog onduidelijk. Zowel Facebook als Spotify willen tegenover diverse media niet op de geruchten over de verdiepte samenwerking ingaan.

Volgens de bronnen zou er geen geld gemoeid zijn met de samenwerking, maar de voordelen zijn duidelijk. Facebook krijgt de muziekdienst die het al jaren wil en Spotify kan met deze integratie miljoenen gebruikers bereiken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen