Duurzaam24 apr '15 17:37Aangepast op 30 apr '15 11:18

Uitzending 27 april| Groenere belasting en duurzame tips en tricks

Auteur: BNR Webredactie

We moeten veel meer BTW gaan betalen voor vervuilende producten en een stuk minder voor schone. Dat is één van de punten die staat in een manifest waarin milieuorganisaties oproepen tot een groener belastingstelsel.

De organisaties achter het manifest zijn Natuur&Milieu, Greenpeace, De Koepel en de Groene Zaak. Te gast is Maurits Hekking, één van de initiatiefnemers van het manifest.

Duurzame tips & tricks
Wie duurzaam wil leven kan beter een knaagdier dan een middelgrote hond of kat kopen. En borstvoeding is voor jonge moeders de meest groene keuze. Het zijn twee van de honderden duurzame tips die Susan Overakker-Gerritsen geeft in haar nieuwe boek Let's go Green, een  lifestylegids voor groen leven.

Wind- en zonne-energie opslaan
Een groot probleem van wind- en zonne-energie is dat we het meteen moeten gebruiken en niet op kunnen slaan. De technologie om deze duurzame energie op te slaan bestaat al wel, maar deze is nog niet economisch rendabel. Om dat wél voor elkaar te krijgen, zijn onderzoeksbedrijf Syngaschem en Differ, het instituut voor Fundamenteel Energie Onderzoek samen een onderzoek gestart. Te gast zijn Erik Langereis, Research developer bij Differ en Hans Niemantsverdriet, directeur bij Syngaschem en hoogleraar Fysische Chemie van Oppervlakken aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Luister elke maandag om 15.30 uur naar BNR Duurzaam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen