Duurzaam13 dec '11 13:35

45.000 zonnepanelen voor IKEA

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

IKEA heeft vorige week aangekondigd dat zij 45.000 zonnepanelen gaat plaatsen op 10 vestigingen in de VS. Hiermee maakt drie kwart van de Amerikaanse filialen gebruik van groene energie.

De installatie van de zonnepanelen zal in de zomer van 2012 gereed zijn. Tezamen hebben zij een verwachte productie van 15 miljoen kWh per jaar. IKEA becijfert dat hiermee 1.300 Amerikaanse huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Dit is het equivalent van ruim 4.000 Nederlandse huishoudens.

De 10 vestigingen voegen zich bij 21 andere filialen waar al zonnepanelen geplaatst zijn of in aanbouw zijn. In totaal maakt nu 75 procent van de Amerikaanse IKEA filialen gebruik van zonne-energie.

Volatiliteit

Het Zweedse bedrijf zet al langer in op groene energie. IKEA wil minder afhankelijk zijn van de prijsvolatiliteit van energie, en daarnaast haar jaarlijkse energierekening van €1,3 mrd terugdringen. Naast het plaatsen van zonnepanelen zet de onderneming ook in op windenergie. IKEA bezit windmolenparken in Denemarken, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen