De biobrandstofcel produceerde elektriciteit op basis van vrijgekomen elektronen tijdens de slakken-stofwisseling.
Slakken-energie
Op lange termijn levert de slak een hoeveelheid van 0,16 microwatt aan energie. Ook stellen de onderzoekers dat één enkele slak maandenlang elektriciteit kan genereren.
De ‘elektro-slakken’ kunnen sensoren, draadloze transmitters en andere apparaten met een laag energieverbruik van elektriciteit voorzien.
Chemie
In het slakkenhuis vindt een stofwisselingsproces plaats, waarbij glucose omgezet wordt in zuurstof. Elektronen die tijdens dit proces vrijkomen worden door de geïmplanteerde biobrandstofcel gebruikt om elektriciteit te produceren.
Beestenboel
“De plaatsing van een biobrandstofcel in het slakkenhuis heeft geen negatieve effecten op de dieren”, zegt Evgeny Katz, scheikunde professor aan de Clarkson Universiteit geruststellend.
In de toekomst hopen de wetenschappers energie op te kunnen wekken op basis van biobrandstofcellen in grotere organismen, deze kunnen meer energie leveren.
Ook worden mogelijkheden onderzocht om pacemakers met biobrandstofcellen te voorzien die de medische apparaten energie leveren op basis van suiker uit het menselijk bloed.