Duurzaam13 jun '12 12:30Aangepast op 19 jun '12 15:04

Negen Nederlandse ondernemingen ontvangen duurzaamheidsprijs

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Negen AEX-ondernemingen zoals Akzo Nobel en Unilever werden maandag beloond voor hun duurzame inspanningen en prestaties.

AkzoNobel, DSM, KPN, Philips, PostNL, Reed Elsevier, TNT Express, Unilever en Wolters Kluwer kregen maandag de duurzaamheidsprijs uitgereikt. De SAM Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Zwitserse Sustainable Asset Management (SAM), een duurzame investeringsmaatschappij. SAM is een dochterbedrijf van de Nederlandse vermogensbeheerder Robeco .

“Er zijn veel ontwikkelingen en uitdagingen (met betrekking tot grondstoffen, wereldbevolking, klimaat, etc.) die vragen om innovatie en duurzame antwoorden en oplossingen. Juist daarom is er meer aandacht nodig voor duurzaamheid,” aldus Robeco in een verklaring.

Duurzame leiders
DSM, Philips, PostNL en Unilever ontvingen zelfs een onderscheiding voor hun leiderschap in hun sector, de Sector Leader Award. “De vier ondernemingen toonden dat zij zowel kunnen inspelen op kansen en om kunnen gaan met risico’s die voortvloeien uit economische, milieugerelateerde en maatschappelijke ontwikkelingen,” aldus SAM.

Duurzaamheid biedt meer winst
Langdurig onderzoek van Harvard toont dat duurzaam ondernemen onder beursgenoteerde bedrijven 4,8 procent meer rendement oplevert.

"Naast de maatschappelijke verantwoordelijkheid is hier voor beleggers een kans, omdat bedrijven die oog hebben voor duurzaamheid meer toekomst hebben,"volgens Robeco.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen