Duurzaam20 jun '12 13:50

Accenture en Ahold steunen biobrandstofprogramma KLM

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

SkyNRG, producent van biobrandstoffen, biedt in samenwerking met KLM groene vluchten aan grote ondernemingen als Accenture, Philips en Heineken.

Het Amsterdamse SkyNRG, introduceert in samenwerking met KLM hun duurzame vluchtenprogramma. Voor hun cofinanciering voor de ontwikkeling van duurzame brandstof kunnen grote bedrijven hun personeel duurzaam laten reizen met KLM.

Accenture, Nike, Ahold, Heineken, DSM, Philips en Schiphol Group zijn al toegetreden tot het programma.

“We hebben de ambitie dit over de hele wereld uit te rollen, te zijner tijd ook met andere luchtvaartmaatschappijen,” stelt Camiel Eurlings, algemeen directeur bij KLM.

SkyNRG
SkyNRG wil een duurzame toekomst voor de luchtvaart te creëren. Het bedrijf is sinds twee jaar actief in het onderzoek naar duurzame alternatieven voor vliegtuigbrandstof.

SkyNRG heeft, met 15 afnemers wereldwijd, een leidende positie in de opkomende markt voor duurzame kerosine.

Verduurzaming luchtvaart
De algemeen directeur van KLM, Camiel Eurlings, is trots op de steun van Ahold, Heineken, Accenture, Philips, DSM, Nike en Schiphol Group voor het biobrandstoffenprogramma.

“Het gebruik van duurzame biobrandstoffen is doorslaggevend voor de verduurzaming van de luchtvaartindustrie. We kunnen dit alleen bereiken met partners die hun nek durven uit te steken,” aldus Eurlings.

Groene overheidsvlucht

Staatssecretaris Joop Atsma ondersteunt het biobrandstofprogramma. Gister vloog hij met KLM op de langste vlucht ooit op biobrandstof.

“Ik roep het Nederlandse bedrijfsleven om mee te doen aan de ontwikkeling van biobrandstoffen te versnellen en om een duurzame economie te stimuleren,” zegt staatssecretaris Joop Atsma.

Gerelateerde artikelen