Duurzaam3 apr '12 10:56

Buffett: 'Winst in gevaar bij verwaarlozen milieu'

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Miljardair Warren Buffett waarschuwt bedrijven voor het verwaarlozen van hun milieu-impact. Hun winstgevendheid, en daarmee hun bestaansrecht, komt in gevaar.

Buffett, grootaandeelhouder van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, schrijft dat in het duurzaamheidsverslag over 2011 van Johns Manville, een van zijn dochterbedrijven.

De 81-jarige miljardair stelt dat de belangrijkste ingrediënten voor winstgevendheid van een bedrijf 'zijn mensen, de gemeente, en het milieu' zijn.

“De makkelijkste weg kiezen is niet de juiste manier om een duurzaam competitief voordeel te halen, noch is het de weg om klanten tevreden te stellen,” schreef de inmiddels 81-jarige miljardair.

Trein en zon

Buffett investeert de laatste jaren veel in duurzaamheid. Zo kocht hij in december 2011 nog twee grote zonneparken. De betrouwbaarheid van zijn naam trok vervolgens weer vele andere investeerders aan.

In 2009 kocht Buffett een Amerikaanse treinvervoerder, wat hij motiveerde door te zeggen dat treinvervoer de schoonste manier van goederentransport is.

Kanttekening

Toch zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen. Buffett is niet altijd even transparant over de klimaatimpact van zijn eigen bedrijf. Ook bezit hij aandelen van olieproducent ConocoPhilips.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen