Duurzaam20 dec '12 16:23

Unilever wil samenwerken met de EU

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever kan zijn ambitieuze doelstellingen niet alleen verwezenlijken. Daarvoor heeft het toegang nodig tot het wetenschappelijke netwerk van de EU.

De multinational wil zijn omzet verdubbelen en tegelijkertijd zijn impact op de natuur drastisch omlaag brengen. Uiteindelijk wil het bedrijf zelfs zijn voedselbronnen voor 100 procent verduurzamen. Hiervoor zijn technologische doorbraken nodig waarbij alle hulp welkom is.

Obstakels

“Veel multinationals doen niet mee [met Europese onderzoeksprogramma’s] op het niveau dat zou moeten,” zegt Dr. Rob Hamer, voedingspecialist bij Unilever in Vlaardingen.

De EU eist van deelnemers dat zij uitgebreide rapportages opleveren over zaken die niet primair over het onderzoek gaan.

Daarnaast wil de Europese Commissie dat niet alleen de resultaten die gezamenlijk worden bereikt gemeengoed worden, maar dat deelnemers ook reeds bestaande kennis met elkaar delen. Vooral met die laatste voorwaarde hebben bedrijven moeite. Bedrijven vrezen voor hun intellectueel eigendom. “Als je het mij ligtvraagt, zou ik dat schrappen,” zegt Hamer.


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen