Duurzaam17 okt '11 15:28Aangepast op 18 okt '11 14:28

Markt energieopslag 500 miljard euro in 2030

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energieopslag is steeds belangrijker vanwege de groei van duurzame energie. In 2030 zou er zelfs een markt ter waarde van 500 miljard euro in energieopslag kunnen zijn.

Duurzame energieopwekking is nu nog onvoorspelbaar en vindt daarnaast op grote afstand van stedelijke gebieden plaats. De ontwikkeling van energieopslagsystemen kan een oplossing voor beide problemen bieden.

Energieopslag
Eerder dit jaar voorspelde Pike Research in een onderzoek een markt voor energieopslag ter waarde van 88 miljard euro in 2021. De Boston Consultancy Group kwam daarentegen met een meer bescheiden voorspelling van 10 miljard euro, vanwege de enorme onzekerheid binnen de energiemarkt. De Europese vereniging voor de opslag van energie (EASE) verwacht juist een potentiële markt van maar liefst 500 miljard euro in 2030.

EASE
De onlangs opgerichte EASE, een samenwerking van 13 grote Europese energiebedrijven, benadrukt het belang van energieopslag. Deze opslag maakt het mogelijk aan de groeiende vraag voor duurzame energie in groeiende stedelijke gebieden te voldoen. Ze zetten zich in voor de financiering van technologische ontwikkelingen en voor de bevordering van gelijke concurrentievoorwaarden op de markt voor energieopslag.

Gerelateerde artikelen