Duurzaam4 sep '12 17:10

Politici zien belang van energieakkoord in

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Na de komende verkiezingen gaan de grootste partijen ongeacht de uitslag met elkaar rond de tafel om tot een Nationaal Energietransitie Akkoord te komen.

Tijdens het verkiezingsdebat 'Hoe krijgt Nederland nieuwe energie' afgelopen maandag werd dit besloten door VVD, SP, PvdA, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en Partij van de Dieren. Met het akkoord zal getracht worden burgers en bedrijven een meer consistent beleid omtrent energietransitie te bieden. Zekerheid van beleid is zeer nodig voor een beter investeringsklimaat.

Volgens Marco Witschge, organisator van het debat en directeur van Stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie, zullen de uitkomsten van het overleg op 1 oktober in een publiekelijk debat bekend worden gemaakt.

Groene Investeringsmaatschappij

Tevens steunden de aanwezige fractievertegenwoordigers de oprichting van de Groene Investeringsmaatschappij (GIM). De GIM zal onder andere risico's verspreiden onder banken om zo investeringen in duurzame projecten waar te kunnen maken. Onder andere ING en ABN AMRO zullen in GIM storten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen