Duurzaam21 jun '12 08:09

Zonnige tijden dankzij Kunduz-akkoord

Auteur: Pieter van den Akker

Gouden tijden voor verkopers van zonnepanelen. Hun magazijnen raken razendsnel leeg, en dat dankzij het Kunduz-akkoord. Daarin is vanaf 2 juli een dikke subsidie voor zonne-energie afgesproken.

Maar de aanvragen lopen nu al bij bosjes binnen. Goed nieuws voor Joris Vogel van De Zonnefabriek uit Amsterdam, leverancier van zonnepanelen en zakenman met stoere auto.

Sexy
"We hebben veel aanvragen en dat is goed natuurlijk", vertelde Vogel donderdag tevreden aan BNR-verslaggever Harmen van der Veen. Over zijn speciale auto, waarmee hij naar klanten rijdt, vertelde Vogel: "Het is een elektrische auto, een Tesla. Hij oogt misschien ietwat decadent, maar het is om te laten zien dat schone energie of elektrisch rijden ook sexy kan zijn."

Hoe Vogel merkt dat het beter gaat met zijn bedrijf? "De aanvragen die we nu dagelijks binnenkrijgen, zijn er tien per dag. Terwijl we daarvoor op 3/4 aanvragen per dag zaten. Dat betekent dat we moeten opschalen. Dus meer mensen aannemen, meer adviseurs. En de installatiecapaciteit uitbreiden. We zijn een commerciële instelling, dus het betekent ook meer omzet."

Klik hier om te luisteren naar de bijdrage van BNR's Harmen van der Veen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen