Duurzaam26 aug '13 13:46

BNR Duurzaam | Schaliegas, stroom uit broeikasgassen & het Energieakkoord

Auteur: BNR Webredactie

Is het de moeite waard boren naar schaliegas? Minister Kamp presenteerde het rapport van ingenieursbureau Witteveen+Bos over de gevolgen voor veiligheid voor mens, natuur en milieu van het opsporen en winnen van schaliegas. Conclusie: Het kan veilig maar nog geen besluit over proefboring schaliegas.

Minsiter Kamp wacht voor een besluit over proefboringen op advies van de commissie voor de milieueffectrapportage (mer), die nog moet oordelen over het rapport van ingenieursbureau Witteveen+Bos. Dat mer-advies wordt eind september verwacht. Mark Beekhuis praat met Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering aan Wageningen Universiteit Research en de Vrije Universiteit Amsterdam en Rien Herber, hoogleraar geo-energie aan de Rijksuniversiteit Groningen over de resultaten van dit rapport.

Verder is het mogelijk om stroom op te wekken uit broeikasgassen. Cees Buisman, directeur wetenschaps instituut Wetsus legt uit hoe dat werkt. Tenslotte gaat Mark Beekhuis in gesprek met Jos Cozijnsen, zelfstandig CO2 deskundige en Martijn Messing voorzitter Stichting energietransitie Nederland over het Energieakkoord.  De vraag is of het energieakkoord garant staat voor minder CO2 uitstoot.

Luister elke maandag om 15.30 uur naar BNR Duurzaam met Mark Beekhuis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen