Duurzaam10 jan '13 15:10

Bedrijven stromen naar Energiefonds Overijssel

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met €250 mln in kas voor groene energie heeft Energiefonds Overijssel wat te bieden. Bedrijven stromen toe.

Al meer dan veertig bedrijven en instellingen hebben inmiddels aangegeven aanspraak te willen maken op het Energiefonds. Doel van het fonds is om hernieuwbare energie in de provincie een stimulans te geven.

Daarvoor heeft het fonds €250 mln in kas, een bedrag dat Overijssel heeft verdiend uit de verkoop van Essent-aandelen door de provincie.

“Het Energiefonds Overijssel biedt ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid om hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren," aldus Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie.

Geen subsidie

Het Energiefonds stimuleert bedrijven en instellingen niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Daarvoor werkt het samen met gespecialiseerde partijen uit het bedrijfsleven, zoals ASN Bank en Royal Haskoning/DHV. Het fonds beoogt een financieel rendement van 2 procent.

Rietkerk hoopt dat het fonds een impuls geeft aan de innovatiekracht en werkgelegenheid bij bedrijven in Overijssel.

“De doelstelling van de provincie en van de samenwerkingspartners sluiten naadloos op elkaar aan: Investeren in duurzaamheid loont,” aldus Rietkerk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen