Duurzaam7 dec '11 13:49

Toekomstige zakelijke leiders willen duurzaamheid

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zeventig procent van 750 ondervraagde jonge veelbelovende studenten en ondernemers ziet duurzaamheid als belangrijke succesfactor voor bedrijven.

Dit blijkt uit een onderzoek naar de houding die toekomstige zakelijke leiders hebben tegenover duurzaamheid in opdracht van de Britse broadcaster Sky.

Duurzaamheid krijgt de voorkeur

Zeventig procent van de respondenten geeft aan dat zij duurzaamheid een prominente plek binnen de bedrijfstrategie willen geven omdat dit kansen tot commercieel succes biedt. Ook kijken de ondervraagden naar de duurzame prestaties van een bedrijf wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Volgens tweederde van de deelnemers mag de huidige crisis duurzaaamheid niet van de agenda schuiven.

Communiceren van duurzaamheid

Het rapport laat zien dat de manier van communiceren belangrijk is om de beste jonge managers aan te trekken. Als bedrijf moet je op een geloofwaardige wijze kunnen uitleggen wat én waarom je iets doet op het gebied van duurzaamheid. Het aanbieden van trainingen en opleidingen in de duurzaamheid helpt bedrijven tevens om jonge ondernemers aan te trekken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen