Duurzaam5 jul '12 12:38

Aansluiting windpark RWE AG vertraagd

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De productie van 48 windmolens gelegen op de Noordzee kan niet starten zonder de aansluiting op het lokale Duitse energienetwerk. Er is €1mrd geïnvesteerd in het windpark door ontwikkelaar RWE AG.

Het Duitse energiebedrijf RWE AG heeft al €1 mrd in het windpark gestopt, zij vreest dat de lange wachtduur, hun toekomstige investeringen in hernieuwbare energie op het spel zal zetten.

Elektriciteitstransporteur TenneT heeft RWE AG verteld niet te weten wanneer het in staat zal zijn de koppeling van het Noordzee windpark te realiseren. De Duitse regering heeft deze week ingestemd met een kader om windparkontwikkelaars voor aansluitingsvertragingen te compenseren.

Vertraagde aansluiting

Wereldwijd hebben de ontwikkelaars van windmolenparken op zee last van vertragingen of annuleringen van projecten voor winstgevende hernieuwbare energiecentrales. De reden alom is de onmogelijke aansluiting op het energienet.

“Offshore wind is nog steeds in de beginfase in Duitsland en we zijn de snelheid nu al aan het verliezen, voordat we echt kunnen beginnen,” stelt de nieuwe directeur van RWE, Peter Terium, voormalig CEO bij Essent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen