Duurzaam11 mei '11 07:49

Slooppremie voor scooters

Auteur: Jorn Lucas

Rotterdam werkt aan een slooppremie voor scooters. De stad wil stimuleren dat inwoners hun vervuilende benzine-scooter inruilen voor een elektrisch exemplaar. Wie zijn oude scooter inlevert, krijgt straks korting op een nieuwe elektrische.

Dat plan wil verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen (D66) op korte termijn invoeren, ze hoopt de komende jaren 4000 scooters te vervangen. Volgens haar is een slooppremie niet alleen een effectief middel is tegen de uitstoot van schadelijke stoffen, maar ook tegen geluidsoverlast. Hoe hoog de slooppremie wordt, is nog niet duidelijk. "Maar het bedrag wordt aantrekkelijk genoeg’’, aldus de wethouder.
Bovag
Brancheorganisatie Bovag pleitte eind 2009 al voor een slooppremie op tweetakt brom- en snorfietsen. Een woordvoerder zegt geen voorbeelden te kennen van andere gemeenten waar een slooppremie voor scooters geldt. "Maar er wordt in een hoop steden wel over nagedacht’’, zei hij.
Premie
Limburg en de zes grootste steden in deze provincie geven wel een premie voor elektrische scooters, die kan oplopen tot 700 euro. Daarmee compenseren ze de meerprijs die een elektrische tweewieler kost ten opzichte van een benzinescooter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen