Duurzaam3 aug '11 19:01

De woensdagavond van BNR

Auteur: Thijs Baas

De Grote BNR Klantenshow besteedt vanavond aandacht aan de groeimarkt die overgewicht heet. Zo besloot KLM vorig jaar al extra geld te vragen aan dikke mensen.

Maar ook de markt van producten voor dikke mensen groeit de laatste jaren flink door de toenemende aandacht voor gezondheid en gewichtsproblemen.
Verder: In Zuid-Korea kan je nu boodschappen doen met een winkelwagen met een ingebouwde tablet. Volgens de initiatiefnemer, SK Telecom, kunnen klanten nu hun smartphone linken aan hun boodschappenkar om gerichtere klantenservice te krijgen. Dat en meer vanavond in De Grote BNR Klantenshow met Thomas van Zijl.
Daarna, om 19.30 uur in BNR Duurzaam:
Nederlandse multinationals spelen een sleutelrol in de Nederlandse economie, maar doen ze dit ook op gebied van duurzaamheid en zo ja, levert het ze al wat op? In de studio: Piet Sprenger, hoofd duurzaamheidsbeleid van de ASN Bank en Michael Dickstein, verantwoordelijk voor het MVO-beleid van Heineken.
Verder: Het Franse telecom bedrijf Orange, u kent het wel van vakantie en dure rekening als gevolg, heeft een T-shirt ontwikkeld dat geluid omzet in energie! Maar zet dat wel zoden aan de dijk? Shell-topman Peter Voser pleit voor duurzame energie zonder subsidie.
Luister BNR Duurzaam, met Maarten Bouwhuis.
Ten slotte, om 20.00 uur in BNR Carrière:
Werkgevers moeten op hun tellen passen. Want steeds meer werknemers stellen hun werkgever aansprakelijk voor hun opgelopen burn out. Wanneer kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden en hoe kan de werkgever dit voorkomen? Presentator René de Monchy ging op zoek naar het antwoord. Hij sprak erover met Willem Van Rhenen, medisch directeur bij 365 - het voormalige arboned - en hoogleraar op Nyenrode.
Het blijft lastig voor HR-professionals: de discriminatie wetgeving. De Wet Gelijke Behandeling stelt de regels op en bepaalt wat wel en niet mag in een vacaturetekst. Maar waar ligt nou precies de lijn? Die vraag stelde presentator René de Monchy aan recruitment adviseur Jacco Valkenburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen