Duurzaam20 okt '11 15:45

DSM verwacht toekomst vol biobrandstof

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse chemiebedrijf DSM verwacht een enorme toename van het gebruik van biobrandstof. Op den duur zal biobrandstof uit afval zelfs de biobrandstof uit gewassen vervangen.

Dit maakte bestuurslid Stephan Tanda van DSM deze week tijdens een tweedaags congres over biotechnologie in Amsterdam bekend.

Marktgroei
De markt voor biobrandstoffen gemaakt uit organisch afval en gewassen zal volgens DSM de komende jaren uitgroeien tot een markt waar 3 tot 4 miljard euro in omgaat. Het Nederlandse chemieconcern speelt in op deze verwachting door zich bezig te houden met de productie van speciale enzymen die verbranding van groene afvalstoffen voor de productie van energie mogelijk maken. In de Verenigde Staten staat de bouw van enkele bioraffinaderijen al in de planning.

Afval versus gewassen
Vergeleken met biobrandstof gemaakt uit gewassen is biobrandstof uit afval een stuk milieuvriendelijker. De productie van de biobrandstoffen uit afval gaat namelijk niet ten koste van de voedselproductie en er hoeven ook geen bossen gekapt te worden voor de creatie van landbouwgrond.Gerelateerde artikelen