Duurzaam23 feb '12 16:38

Energiebedrijven willen bindende doelen EU

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Europa’s acht meest vooruitstrevende energiebedrijven roepen de EU op haar huidige energiedoelstellingen voor 2030 te moderniseren en juridisch bindend te maken.

De aansporing is een reactie op de EU’s Energy Roadmap voor 2050 van vorig jaar. De coalitie van acht, bestaande uit onder andere het Nederlandse Eneco, stelt dat dit plan tussentijdse doelen bevat die niet juridisch bindend zijn.

Anti-stimulus

Zonder bindende doelen wordt de Europese energiesector niet gestimuleerd om de energie-infrastructuur te moderniseren, stelt de coalitie.

“Wij zijn een energiebedrijf zijn dat veel investeert in duurzame energie, wij verlangen daarvoor een zo’n gunstig mogelijk Europees beleid,” aldus Christiaan van Eekhout van Public Affairs voor Eneco.

Slagvaardigheid
Om de algehele sector slagvaardig te verduurzamen en de uiteindelijke successen in 2050 te behalen, is van iedere speler een bedrijfsinvestering nodig.

Ook beargumenteren de acht Europese energiebedrijven dat er moet worden voorkomen dat enkele energiebedrijven verantwoordelijk zijn voor de kostbare modernisering van het energiesysteem.

Om die reden vraagt de coalitie van Europese energiebedrijven nadrukkelijk aan de EU om ook de tussentijdse objectieven juridisch bindend te maken.

Gerelateerde artikelen