Duurzaam13 jan '12 11:15

Investering duurzame energie bereikt recordhoogte €202 mrd

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De wereldwijde investering in hernieuwbare energie heeft in 2011 een recordhoogte bereikt van €202 mrd. Dat heeft Bloomberg New Energy Finance becijferd.

Het bedrag is een stijging van 5 procent ten opzichte van 2010 en kwam vooral door toegenomen investeringen in zonne-energie. De PV-industrie ontving in 2011 €106 mrd, een toename van 36 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Windenergie

Windenergie verkeert juist in zwaar weer: de investeringen in deze sector zakten met 17 procent naar €58,2 mrd. Deense windmolenfabrikant Vestas is het eerste slachtoffer. Het bedrijf kondigde gisteren aan door tegenvallende resultaten 2.235 banen te moeten schrappen.

VN

De resultaten van Bloomberg werden gepresenteerd op een speciale VN-top voor 500 grote investeerders. De top moest bereiken dat deze investeerders in actie komen tegen klimaatverandering.

Een woordvoerder van Bloomberg stelde dat het merendeel van de totale investering van €202 mrd uit private bijdrages bestond. Daaruit blijkt dat het risico op teruglopende overheidssubsidies beperkt is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen