Duurzaam12 mrt '12 16:00

Opel Ampera met stip op één

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De elektrische Opel Ampera is de ‘Auto van het jaar 2012’. Met zijn opvallend hoge actieradius en lage CO2-uitstoot per kilometer is de Opel terecht de nummer één.

Bij het aanschaffen van een elektrische auto is de actieradius vaak de belangrijkste zorg. Deze ligt momenteel maximaal rond de 170 kilometer. De 'Auto van het jaar 2012' daarentegen heeft een actieradius van 460 km. Ook heeft de Opel Ampera een opvallend lage CO2 uitstoot van 40 gram per kilometer.
De oplossing
De Ampera heeft zowel een elektrische accu als een hulpmotor, de range extender. De extender houdt de generator met conventionele brandstof op gang als de elektrische batterij leeg is.

‘Door het oplossen van het probleem rondom de actieradius, is dit een opmerkelijke stap in toekomst van elektrisch rijden’, vertelt Hakan Matson, auto deskundige van het Zweedse financieël dagblad Dagens Industri.

‘De groene 7’
De overige zes finalisten; Citroën DS 5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris en Volkswagen Cross Coupé concept maken het 'groene rijtje' compleet. Deze werden door autojournalisten onder andere geselecteerd op basis van milieuvriendelijkheid, innovatie, kwaliteit en ontwerp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen