Duurzaam18 feb '12 10:22

Geen massa biomassa

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bio-brandstof en materialen zijn de oplossing voor onze niet-duurzame problemen. Maar dan moeten we hier wel genoeg van hebben en dat wordt een probleem. Wat moet er gebeuren? Dat komt Geert Bergsma van onderzoeks en adviesbureau op milieu gebied CE Delft vertellen. Maar er is meer...

Van een wilgentak precies dezelfde plastic tas of plastic telefoon maken als die je nu gewend bent. Dat kon nog niet want dat moest nog allemaal van aardolie, maar nu kan het wel! En degene die dit kan is hoogleraar anorganische chemie en katalyse aan de universtiteit utrecht: Krijn de Jong. En hij komt vertellen hoe.

En we bellen met Erik Romijn. Hij maakte al apps voor smartphones en toen zei een vriend van hem: kan je er niet 1 maken waarmee je meteen kan zien of een zonnepaneel op je dak een goede investering is. En zo geschiedde, nu in de app store te downloaden de SOLA app!

Luister voor dit en het laatste duurzaamheidsnieuws zaterdag 18 februari om 10:30 naar BNR Duurzaam met ............................Hester van Dijk!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen