Duurzaam16 apr '12 13:34Aangepast op 16 apr '12 16:01

Green Deals onder toezicht

Auteur: Bart Tuinman

Afgelopen week zette minister Verhagen van Economische Zaken dan eindelijk zijn handtekening, waardoor de "Green Deal Board" eindelijk aan de slag kan gaan.

Green Deal Board is het orgaan dat toezicht gaat houden op de Green Deals die zijn gesloten tussen meer dan honderd bedrijven èn de overheid.

Overeenkomsten
"Green Deals zijn overeenkomsten tussen bedrijven en overheidsinstellingen die elkaar nodig hebben om verandering te bewerkstelligen", vertelt Monika Milz in het programma Zakendoen Met Ruud Hendriks. Zij is voorzitter van de Green Deal Board. Toch heeft het orgaan, dat toezicht gaat houden, geen juridische mogelijkheden bedrijven aan een overeenkomst te houden. "Maar we moeten misschien weg bij sanctie als middel, we zijn meer bezig met een enthousiastmerend orgaan".

Deals
"Er zijn echt heel verschillende deals", vertelt Milz. Zo is er volgens haar een investering gedaan in woningisolatie, door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Twaalf miljoen euro gaat daarin. "Dat kan gelijk werkgelegenheid creëren". Wel ligt altijd de nadruk op kwaliteit "van onze omgeving".

Crisis
Milz denkt niet dat in tijden van crisis de Green Deal het loodje zal leggen. "Een slimme ondernemer richt zich niet alleen op subsidies." Volgens haar willen ondernemers ook juist onderscheidend zijn en zich richten op duurzaamheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen