Duurzaam8 aug '12 15:30Aangepast op 11 aug '12 13:00

Rio 2016 wil Londen 2012 overtreffen in duurzaamheid

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hoewel de organisatie van de Olympische Spelen in Londen verschillende duurzaamheidsmaatregelen trof, wil Rio de Janeiro deze ruimschoots overtreffen.

Londen streefde ernaar om de groenste Spelen ooit te worden. Hoewel niet alle doelstellingen behaald zijn, heeft de stad de duurzame lat behoorlijk hoog gelegd voor toekomstige Olympische steden. Zo wordt 98 procent van het sloopafval gerecycled en wordt 40 procent minder drinkwater gebruikt dan de standaard.

Rio 2016
Rio de Janeiro, de Braziliaanse metropool waar de Spelen in 2016 zullen plaatsvinden, heeft echter nog grotere plannen. Zo wil de stad voor 2016 al het openbaar vervoer laten rijden op biobrandstof en worden er fietspaden aangelegd om alle Olympische faciliteiten met elkaar te verbinden.

Het pronkstuk is een enorme wolkenkrabber die voor de Spelen wordt opgeleverd. Dit gebouw aan de kust van de stad zal de inwoners van Rio en het Olympisch Dorp door middel van zonne-energie van stroom gaan voorzien. Daarnaast transformeert de toren op speciale gelegenheden in een gigantische waterval, om de krachten van de natuur te symboliseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen