Duurzaam27 feb '12 16:48

LEGO belegt €373 miljoen in Duits windmolenpark

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

LEGO, bekend om de gekleurde bouwsteentjes investeert ruim €373 mln in hernieuwbare energie. Het project betreft een windmolenpark van 277 MW aan de Duitse kust.

Het windmolenpark wordt aangelegd aan de noordwesterse kust van Duitsland en zal vanaf 2015 in werking zijn. Het aandeel van LEGO omvat een derde van het gehele kapitaal voor het windmolenpark.

De energie die het park zal opwekken zal LEGO voorzien van energie tot en met 2020. Voor het park worden 77 Siemens wind turbines uit de grond gestampt, een ieder produceert 3,6 MW aan energie. Dit is genoeg energie voor meer dan 285.000 huishoudens.

Zakelijke belegger

De samenwerking tussen DONG Energy, wereldleider in windenergie, en LEGO is vernieuwend. Voorheen handelde het bedrijf alleen nog met institutionele beleggers.

“Dit is ons eerste project met een zakelijke belegger. Hiermee openen wij vandaag onze deuren voor zakelijke beleggers in de hernieuwbare energiesector,”

Gezonde investering

“Voor LEGO is dit een aanzienlijke investering,” stelt Soren Thorup Sorensen, algemeen directeur van Kirkbi, het moederbedrijf van LEGO. “Maar wel een stabiele met betrekking op het lange termijn rendement.”

Gerelateerde artikelen